1 Kasım 2010 Pazartesi

Üşümek.



Babam "omuzlarının üşüdüğünü hissetmeye başladığın zaman, kış gelmiş demektir. İşte iyi giyin o zaman, ne olacak 2 dakika balkona çıkıcam bişi olmaz deme, iyi giyin!" demişti.

Babam her şeyle ilgili böyle tüyolar verebilseydi ya. "Birisi bi cümle daha söylese sana karşı, kızacaksın; bunu anladın mı hemen terket orayı..." gibi mesela.

Evet, kış geldi iyice galiba. Ankara denen şehirde "içlik" denen nesnenin önemini kavrıyorsunuz mesela. Önceden 'ne saçma, nası rahat ediyor insanlar, biraz kıromsu bi hareket değil mi ki bunu giymek' diye düşünürken, içlik, aralık-ocak aylarında biricik kurtarıcım oluyor.

Bi de bu şehire karbonmonoksit yağıyor gerçekten. Öyle şiirde bi eksantiriklik olsun diye söylenen bi laf değil bu. Bildiğin yağıyor, üstünüz başınız karbon, ciğerleriniz monoksit...

Bi de bere mesela, onu da takmazdım hiç. Ya da garip renkte, desende bişiler varsa geyiğine takardım. Ama şimdi, şapkasız çıkmam ağbi modundayım.

****************

Gereksiz dallara atladığım bi yazı oluyor bu. Bi kendime geleyim, evet...Şunu demek istiyorum kısaca. Babamdan yardım istiyorum. Evet baba bu şehre kış geldi iyice. İçlik ve beremi dolaptan çıkarıp daha el altında bi yere koydum. Atkımla karbonmonoksitinden korunmaya çalışıcam bu şehrin...

Ama mesela,
Ya ruhumda bi kararsızlık varsa, kalbimde bi heyecansızlık, mantığım tüm adımlarıma saçma diyorsa; yada kendimden kaçmak istiyorsam bazen. Ne yapayım? Gözlerim kaçıyorsa bişilerden, diğer gözlerden? Bi gün söylemek üzere sakladığım kelimelerim varsa ağzımın bi köşesine saklanmış, ama arada bir yanlardan taşıyosa bazıları? Kelimelerin törpülenmesi gereken sivri köşeleri olmaya başlamışsa? Ne yapayım?

Mesela birileri varsa etrafımda aksini söyleyen ama ben olimpiyat meşalesi taşıyormuşçasına taşıyorsam kendimi ve kendi 'gerçeğimi', sonrasında üzüleceğimi bilip yine de yapıyorsam bazı şeyleri, bir mükafat alacakmışçasına mağrur isem tüm bunları yaparken, birileri konuşurken çılgınca ben susmayı becerebiliyorsam ama konuşmam gereken yerde hala daha susuyorsam mesela...

Ne yapayım?

Omuzlarım üşümeye başladı baba...

1 yorum: