23 Eylül 2010 Perşembe

arasıcak.

Rüya diye diye, sağda solda konuşa konuşa, bloga da yazdıktan sonra; sanırım beyin bu kadar düşünmeye dayanamadı ve rüya gördü sevgili blog. Bu da şartlandırmanın gücünü gösterir elbet.

Ama beklediğimin/umduğumun aksine, saçma rüyalar kapsamında bişiyle karşılaştım. Anlatmaya değer mi bilmiyorum ama şöyle ki:


Yakın zamanda Sunlight Ascending diye bi grup dinlemiştim. Ascending ne demek diye merak etmişim sanırım. Rüyamda anlamına bakıyorum ve Tureng'de anlamı 'hülyalara dalmak' olarak çıkıyor. Fena değilmiş yahu diyorum "Gün Işığının Hülyalara Dalması" eylemi enteresan olabilir gerçekten,edebiymiş, fotojenikmiş vs... Ama meğersem gerçek anlamı 'yükselmek,artmak,çıkmak' gibi şeylermiş, sabah bir hışımla bakınca anladım. Hayır gerçek anlamı da 'hülyalara dalmak' veya yakın bişi olsaydı, o zaman süper bi hoşgeldin demiş olurdu rüyalar alemi bana ama, neyse...

Rüya maceram beynimin aşırı şartlanması sonucu böyle bir patlak verdi, aylar sonra görüğüm rüyanın içeriğinin sadece Tureng'den ibaret olması ise ironik tabi.

Bi de birtakım sevdiğim kişilerin hayatları kötü bi yönde gitse de, bu hafta iyi haberler, olumlu şeylerle dolu oldu benim için. Böyle bildiğin 'otomatik neşe' durumu var geçen haftaya nazaran. İnsanoğlu işte sevgili blog, günü gününü tutmuyor ama işlerin yolunda gitmesi sevindirici benim açımdan, aynı zamanda değer verdiğim insanların kötü günler geçirmesi de o kadar üzücü.

Bi de Tureng değil de en azından ekşisözlük felan görseydim bari rüyada, iyiydi...

2 yorum:

  1. hiç sevmesem de bu lafı; "ben demememiş miydim sana" rüya göreceksin mutlaka diye. (.
    rüya rüyadır, her gün rüya gören insanlar çok mu mantıklı şeyler görüyor? birkaç gün sonra da daha anlamlı rüyalar göreceksin bak, demedi deme. :D

    YanıtlaSil
  2. Ama bir sorun var...
    "Tureng" deyip geçme... Söylenişinden tut farklı dillerdeki anlamlarına dek senin bilinçaltından ipuçları sunuyor aslında bu kelime.. Bu konuda yüksek lisans falan yaparsam daha ayrıntılı ve güzel güzel açıklarım..

    YanıtlaSil