9 Ocak 2011 Pazar

this will destroy you!


This Will Destroy You - Young Mountain EP

All songs written and composed by This Will Destroy You.
No. Title Length
1. "Quiet" 4:53
2. "The World is Our ___" 7:12
3. "I Believe in Your Victory" 6:32
4. "Grandfather Clock" 2:37
5. "Happiness: We're All in it Together" 8:34
6. "There Are Some Remedies Worse Than the Disease" 6:18
Total length:
36:00


Sevgili blog,

Bu aralar ilham gelesi bi durumdayım galiba sevgili blog. Alakasız bişiylerle bişileri bağdaştırma durumu yaratıcılığı zorlar kanımca. Böyle yatağıma gömülesi, bu adamları dinleyesi ve hayal kurası bile haldeyim...


"Quiet" demişler ilk önce, sessiz ol! Bir dur ve düşün ne yaptığını, nası biri olduğunu... Hani gece kafanı yastığa koyarsın ya, o sessizlik işte. Kendini kandırmaktan en fazla "kaçamadığın" anlar... Bu dünya inişli çıkışlı giden bi yaşam alanı. Ama aynı zamanda da ölüm yerimiz, hani yoğun bakımda hasta makineye bağlıdır. Bir anda monoton ses kesilir ya, yerini uzun-tiz bi sese bırakır ve makineye baktığında grafik düz çizgidir. "The World is Our ___" , dünyada bize herşeyin bittiğini gösteren o manasız/soyut ama bi o kadar da manalı ve somut yerimizdir.

Ama bu bunaldığın,sıkıldığın, sessiz kaldığın ama her zaman düz çizginin çıkabileceği hayatta yine bi gün mutluluğa ulaşabileceğini düşünürsün. Sen bizzat kendin yada başkaları artık bu 'asrı saadet'in yaklaştığını düşünürler."I Believe in Your Victory".

Sonra da zaman yavaş yavaş akmaya başlar, çünkü mutluluğu bulmuşsundur tıpkı o antika saate bakan bir ihtiyarı hayal ettiğin gibi... "Grandfather Clock" . Cebinden saati aheste aheste çıkarıp; yüzyılların tortularını barındırır halde gözlüğün altından bakar ya. Öyle dolu dolu akar işte zaman.

Mutluluğu yakaladıktan sonra ise kaybetmeyecekmişsine alışırsın; gerçi kaybedecekmiş gibi korkmak da iç içedir bu duyguyla. Karışıktır... Ama bi şekilde karşındaki ile beraber vardığın bi duygudur. "Happiness: We're All in it Together"

Sonra ise ışıklar söner ya, birden yaralar böyle açılmaya başlar. Kaçmak kar etmez, sessiz kalman yastığınla durduramaz seni. Aslında çaresini bilirsin, yapacağın şeyi de bilirsin. Hastalıklı/sorunlu hislerinle, kendinle ne yapman gerektiğini çok iyi bilirsin ama, "There Are Some Remedies Worse Than the Disease", bazen diyemezsin işte. Bile bile ladese tutuşursun. Çareler/merhemler, kendi derdinden daha bunaltıcı, kötü haldedir. Cevaplarından kaçarsın belki de...O noktadan sonra yine susmaya başlarsın sanki, herşey başa döner. "Quiet"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder