4 Ağustos 2010 Çarşamba

belgesel izlemek.



Yer: bekar evi
Zaman: akşam
Yapılan eylem: belgesel izlemek, aynı anda pizza yemek, kola içmek..


- Nası yani köpekler kurttan mı evrilmiş, ama nasıl oluyo da köpekler kurtlardan daha çeşit çeşit türde oluyo?
* Valla bildiğim kadarıyla köpeklerin hormonal olaylarından kaynaklanıyomuş. Öyle bişiler diyodu belgeselde. Kurtun zamanla yerleşik hayata geçen insanlara musallat olması neticesinde, kurt evcilleşmeye ve hani insanların artıklarını vs yemeye başlamış. 20 bin sene önce felan oluyomuş tabi bunlar.
- Evcilleşince mi köpeğe doğru evrilmeye başlamış yani?
* Evet abi, mesela evcilleşmenin göstergesi olarak da hatta, köpeklerin bebeksi/yavrumsu hareketlerini örnek veriyolar. Kulaklarının dikliğini kaybetmesi, kuyruklarını sallamaları, ulumak yerine havlamaları gibi.. Yani insanlar kendilerine tehdit olarak görmek istemediği için öyle görmek istemiş köpekleri gibi düşün..
- Valla ne biliyim evrim bana açıklayıcı gelmiyo, herşey tesadüf olabilir mi ki abi?
* Sen kız arkadaşınla nerde tanıştın abi peki? Anlatmıştın hani. 10 küsür milyon kişinin yaşadığı bi şehirde, ikinizin aynı anda aynı otobüse binmeniz, otobüs sırasında kızın senin önünde olması ve biletinin olmadığını farkettiğinde senin centilmenlikle fazla biletini vermen, bütün yol boyunca yanyana oturup muhabbet etmeniz inanılmaz anlaşmanız vs..
- Ya haklısın tesadüf oluyor da, ne biliyim doğada herşey çok kusursuz gibi, tıkır tıkır çalışıyo mübarek. örneğin insan işte, organizma felan ne kadar 'bütün' gözüküyo.
* Abi, bak mesela kurtlar geceleri görebiliyo acaip, kimi hayvanlar bizim duyamadığımız ses frekanslarını algılayıp tehlikeden kaçıyolar mesela. Yani biz kusursuz yada en üst seviyede değiliz ki...
- .....
* Ohaa lan dişlere bak hayvanın!!
- Seni beni çiğ çiğ yer bunlar aga, gözünün yaşına bakmaz yemin ediyom valla.


gibi bi muhabbet ettiğini düşündüm herhangi bi iki kişinin bu akşam, ben belgesel izlerken..

1 yorum: